Вас вітає Школа-родина №15!

НВК "ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів №15"

Черкаська область
місто Сміла
вул.Кармелюка, 38

(04733)2-80-00
Директор: Шевченко Вікторія Миколаївна
Режим роботи закладу: 7.30 - 18.00
super_nvk15@ukr.net

Веселковий тиждень - 2019

05.12.2019 10:01

Відповідно до річного плану закладу, графіку внутрішкільного контролю  з 11 по 15 листопада 2019 року в школі проходив веселковий тиждень згідно окремого плану, розробленого вчителями початкових класів Зірник К.М. та Чеп О.І.

Кожен день предметного тижня символізував певний колір. Щодня ранкові зустрічі учнів 1-2 класу починалися з кольоротерапії.

Понеділок був зеленим днем природолюбів. Учні 3-го та 4-го класів прослухали бесіди про лісову красуню – ялинку. Своїми руками виготовили ялинку з різних матеріалів: паперу, дощику, серветок. Зелений колір для учнів 1 – 2 класів також підготував  уявну мандрівку до вічнозелених красунь. Діти розділились на групи «Вічнозелені» та «Листяні» уявляючи себе деревами. Ставили  один одному  відкриті запитання від імені дерев  на які друга група  намагалась дати ґрунтовні відповіді.

Вівторок був присвячений темі «Вода навколо нас», тому синій став кольором дня. З учнями 3 – 4 класів була проведена зустріч з художником Олександром Михайловичем Міщенком, який ознайомив учнів зі своїми картинами, навчав дітей малювати хвилі та море акварельними та гуашевими фарбами. Також діти переглянули мультфільми «Капітошка» та «Повернення Капітошки» та обговорили значення води для життя планети та проблему її забруднення людиною. Першокласники в ігровій формі створили власний колаж «Кругообіг води в природі» та з різних джерел добирали інформацію «Користь води для живої природи».

Середа стала блакитним днем чистого повітря. В цей день педагоги наголошували на користі прогулянок та проводили уроки, рухливі ігри під відкритим небом. Для учнів 1 – 2 класів блакитний розпочав свою мандрівку з відеоролика «Планета Земля-SOS» після перегляду якого діти замислились над глобальною проблемою людства та  вивели правила поведінки в природі.

Фіолетовий четвер став днем створення паперових аплікацій з квітів «Краса навколо нас». Старшокласники створили панно пам’яті до дня голодомору.  Серед учнів та педагогів було проведено соціологічне опитування щодо улюбленого кольору. Переможцем визнано зелений та чорний.

П’ятниця в оранжевих та червоних тонах тонах була присвячена осені. Епіграфом дня слав вислів: «Осінь - єдиний час року, який вчить». Серед дітей було проведено конкурс малюнків та віршів на осінню тематику. Також учні 1-2 класів, працюючи у техніці орігамі, створили чудових їжачків у осінньому лісі і виготовили аплікації.

Червоний колір нагадав учням 1 – 2 класів  ще раз про небезпеку зникнення на планеті рідкісних рослин і тварин. Учні 4 класу підготували для молодших друзів цікаву інформацію про Червону книгу України.

Підсумковим тематичного тижня стала виставка дитячих робіт, яка створила атмосферу творчості та креативу для всіх учасників освітнього процесу.