Вас вітає Школа-родина №15!

НВК "ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів №15"

Черкаська область
місто Сміла
вул.Кармелюка, 38

(04733)2-80-00
Директор: Шевченко Вікторія Миколаївна
Режим роботи закладу: 7.30 - 18.00
super_nvk15@ukr.net

Тиждень рекордів - крутий захід в сучасній школі

05.12.2019 12:21

«Рекорди існують для того, щоб їх бити», - цей вислів Криштіану Рональдо став девізом тижня рекордів в Смілянській школі-родині №15. Кожного дня нас оточують речі, які насправді є дивовижними, потрібно лише озирнутися навколо і побачити все на власні очі. Тематичні тижні є класним прикладом об’єднання шкільної у спільній справі – створити власну книгу рекордів школи в номінаціях «Людина», «Знання», «Мистецтво» та «Спорт». Тож кожен учень із завзяттям намагався проявити свої кращі (рекордні) якості.

Понеділок був присвячений рекордам в живій природі. Діти разом з вчителями стали учасниками різних антропометричних вимірів. У конкурсі «Рапунцель» (на найдовше волосся) переможницею визнано ученицю 6 класу Норенко Ярославу з 97-сантиметровою косою. Дюймовочкою закладу з найтоншою талією (58 см) стала учениця 9 класу Теренник Надія. Модельні ноги (93 см) має переможниця конкурсу «Ноги від вух» має одинадцятикласниця Одуденко Ольга. Конкурс «Богатирські плечі» (46 см) виграв учень 11 класу Апілат Євгеній. Також в закладі є своя Попелюшка, учениця 7 класу Крутофал Анастасія з ніжкою у 22 см. Конкурс «Гулівер» виграв восьмикласник Роман Дахно (розмір стопи 48, зріст – 193 см).

Рекорди здорового життя у сфері спорту визначали вчителі фізичної культури. Учні з азартом змагалися у конкурсах на підтягування та віджимання, набивання м’яча, стрибках на скакалках та підкорювали канат на швидкість. Шкільний рекорд в конкурсі стрибків на скакалці «Кенгуру» за 30с встановив учень 11 класу Дзюбан Максим (75р) та серед дівчат учениця 6 класу Перемей Катерина (62с). Найшвидше набиває м’яч восьмикласник Зінченко Максим та учениця 7 класу Пугач Анастасія. «Тарзаном» закладу по здоланню канату став випускник Лукіян Володимир (2 хв). Залізний прес має учень 8 класу Нагорнюк Артем (222 нахили тулуба), найдовше на перекладині зміг повисіти учень 7 класу Пиндик Артем (4 хв).

Карту рекордів материків та океанів оформили учні разом з вчителем географії та природознавства, на якій фотокартками було висвітлено найвизначніші рекорди нашої планети. Для учнів 1-4 класів було оформлено зону ребусів. Учні мали можливість і порозгадувати цікаві та яскраві ребуси, а також за допомогою прикріплених QR- кодів дізнатися більше про місця світу, які вважаються рекордсменами. Учні 7 класу на уроці географії визначили всі географічні рекорди материка Африка. На дошці оголошень розміщено цікавий та пізнавальним матеріал про «Незвичайні рекорди України», з якими мали змогу познайомитися учні школи.

Математичні рекорди з усного рахунку, скоромовок, швидкісного читання та письма, друкування тексту та складання великих геометричних пазлів фіксували вчителі математики, української мови та початкових класів. Шкільний рекорд по складанню пазлів в 1000 елементів встановили учні 2 класу Апілат Лілія, Мазур Соломія та Костюкова Євгенія. В усному рахунку визначили шкільну «Людину-пі», якою став учень 9 класу Ковтун Станіслав та семикласник Король Нікіта. Скоромовки принесли перемогу учениці 7 класу Трикоз Анні. Без помилок і найшвидше пише учениця 9 класу Зайва Юлія.

День фізичних рекордів запам’ятався інтерактивними майстерками від вчителя фізики та учнів 8 класу, під час яких були презентовані технології, які здаються фантастичними.

Підсумком тижня рекордів стало встановлення рекорду живе «Шкільне яблуко» з учнів закладу. Кожен рекордсмен отримав сертифікат про внесення в книгу рекордів закладу. Впевнені, що такий тематичний тиждень стане доброю щорічною традицією і наша шкільна книга рекордів буде поповнюватися новими досягненнями наших учнів.