Вас вітає Школа-родина №15!

НВК "ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів №15"

Черкаська область
місто Сміла
вул.Кармелюка, 38

(04733)2-80-00
Директор: Шевченко Вікторія Миколаївна
Режим роботи закладу: 7.30 - 18.00
super_nvk15@ukr.net

Новий проєкт "ZWS": вчимося бути екосвідомими

26.04.2020 15:17

Смілянська школа-родина №15 стала другим закладом в місті, який виграв конкурсний відбір учасників третьої хвилі екологічного проєкту KlitschkoFoundation, що спрямований на втілення локальних заходів щодо формування культури сортування сміття.

У зв’язку з карантинними обмеженнями вперше проект стартував онлайн. Команда закладу у складі заступника директора з навчально-виховної роботи Мар’яни Криворучко, вчителя географії та еколоміки Анни Даушкіної, учнів Олега Бочарнікова та Євгенії Олійник вже активно долучилася до навчання за допомогою платформи Zoom та інших інструментів.

20 – 23 квітня відбулися перші інтерактивні онлай-лекції директора благодійного фонду KlitschkoFoundation Аліни Носенко, яка представила основні цінності учасників програми та визначила спільну мету – навчитися екодружньому підходу до навколишнього середовища у відповідності до глобальних цілей стійкого розвитку. Як зазначила пані Аліна: «Школа – осередок життя і змін громади. Саме школа навчає не тільки розум, а і серце». Ці мотивуючі слова надихають нашу команду ініціювати та втілити власний екопроєкт.

Перший етап вимагає від команди опанувати основи проектного менеджменту, принципи сортування сміття та усвідомити значення Upcycling. Тож попереду – місяць онлайн-лекцій, практикумів та челенджів.

Пропонуємо Вам долучитися до першого челенджу – онлайн-прибирання своїх гаджетів. Приберіть робочий стіл вашого комп’ютера, почистіть папки «Downloads» та «Галерея», посортуйте фото та документи. Адже зараз – саме час для позбавлення від віртуального сміття. Долучайтеся!