Вас вітає Школа-родина №15!

НВК "ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів №15"

Черкаська область
місто Сміла
вул.Кармелюка, 38

(04733)2-80-00
Директор: Шевченко Вікторія Миколаївна
Режим роботи закладу: 7.30 - 18.00
super_nvk15@ukr.net

EnglishWeek

10.04.2019 13:24

Відповідно до річного плану закладу, графіку внутрішкільного контролю з 18 по 22 березня 2019 року в школі проходив тиждень англійської мови «Англійська мова – для всіх і кожного» згідно окремого плану, розробленого вчителями англійської мови Гадюченко А.Г. та Мачульською О.М.

Метою проведення тижня англійської мови є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках англійської мови, розширення світогляду та ерудиції учнів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення англійської мови.

У понеділок учні 5 – 11 класів взяли участь у конкурсі проектів «Містами Сполучених Штатів Америки». Учні презентували власні проекти, створюючи Wall-installation з інформацією про міста США. Також учні 5 – 7 класів підготували інформаційний стенд на тему «Holidays in the USA”.

Впродовж тижня відбувалася вікторина “What do we know about the USA”. Переможцями стали учні 11 класу (Коврик І., Теренник В., вчитель ГАдюченко А.Г.), друге місце розділили учні 9 та 7 класів (Пшеніцина Д., Пілявська А., Гавріленко К. – вчитель Гадюченко А.Г. та Олійник Є., Олійник Р. – вчитель Мачульська О.М.). Третє місце отримав шестикласник Король Нікіта.

У вівторок було проведено конкурс «Моя улюблена літера» серед учнів початкових класів. Діти проявили креативність і дуже творчо підійшли до виконання завдання. Так, наприклад, Дудник А. продемонстрував літеру виготовлену з ниток, Семчук Е. виконала композицію із фетру.  Найактивнішими були: Манжос І., Богатирьова О., Мушак Є., Кикоть Д., Тітов Д., Розмярчик М., Сільченко М., Семчук А., Слободяник С. (2 клас, вчитель Мачульська О.М.), Апілат Л., Сопільняк Д., Безмеліцин Н., Дрозд А. (1 клас, вчитель Мачульська О.М.).

Для учнів 3-4 класу була проведена вікторина “Enjoy English”. Мета заходу - виховувати та підтримувати у школярів мотивацію до оволодіння іноземною мовою; розширити знання учнів про культуру країни, мова якої вивчається; формувати лінгвокраїнознавчу компетенцію школярів, навчити учнів у команді. У конкурсі змагалися команда дівчат та хлопців.

У середу відбувся англомовний батл «Хто краще?» між учнями 5 та 6 класу. Учні були об’єднані в 2 команди. Завдання охоплювали тему «Їжа» і діти з цікавістю виконували ланцюжкові завдання, вирішували ребуси та кросворди. Метою цього заходу було формування в учнів позитивного ставлення до англійської та виховання в учнів почуття відповідальності. Перемогу отримали учні 6 класу (вчитель Гадюченко А.Г.).

У четвер були проведені тематичні уроки для старших класів «Мова підлітків. Сленг». Учні вивчили новий лексичний матеріал та вчилися застосовувати його на практиці. Головною метою проведення такого позакласного заходу було підвищення мотивації серед учнів до вивчення іноземної мови, розвиток в учнів навичок слухання та говоріння. Діти переглянули відео “Teens’ Slang”, після чого виконували різнорівневі завдання.

У п’ятницю всі переможці та активні учасники заходів були нагороджені грамотами та солодкими подарунками.