Вас вітає Школа-родина №15!

НВК "ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів №15"

Черкаська область
місто Сміла
вул.Кармелюка, 38

(04733)2-80-00
Директор: Шевченко Вікторія Миколаївна
Режим роботи закладу: 7.30 - 18.00
super_nvk15@ukr.net

Дистанційна освіта - новий виклик для учнів та педагогів

16.03.2020 00:00

На виконання наказу управління освіти, молоді та спорту адміністрація закладу забезпечує організацію дистанційного навчання, а саме:

1. Щопонеділка на сайті закладу розміщуються завдання для дистанційного навчання в 1 – 11 класах, що містять конкретні види робіт (усні та письмові), які діти виконують впродовж тижня. Уніфікована форма з домашніми завданнями сприяє самоорганізації учнів, допомагає розподілити час на виконання певних обсягів завдань. На сайті розміщено посилання на відео уроки, тренувальні вправи до тем та лінки на діагностичні роботи за підсумками тижня. Також вчителі вказують час онлайн-консультацій з окремих предметів, час для зустрічі на платформах синхронного онлайн-навчання.

https://nvk-dnz-zosh-i-iii-st-15.webnode.com.ua/

2. Вчителі початкових класів щоденно здійснюють моніторинг стану здоров’я учнів класу. Завдання для дистанційного навчання розміщено на сайті школи та у Viber з посиланнями до уроків. Щодня уроки з учнями 1 – 2 класу проводились по програмі Zoom. В понеділок проведено онлайн консультацію для батьків щодо графіку роботи під час дистанційного навчання. Здійснено перегляд мультфільму «Як зберегти здоров’я під час карантину». Проведено бесіди: «Як працювати в умовах карантину». Кожна нова тема супроводжується аудіо чи відео поясненням вчителя. Всі письмові роботи протягом тижня перевіряються. Виконані завдання учні фотографують та відправляють на перевірку у приватні повідомлення або проходять тестування на сайті «Розумники».

3. Вчителі 5 – 9 класів проводять уроки згідно окремого розкладу. Використовують для моніторингу Google-forms, платформу «На урок», вайбер групи, груповий дзвінок, індивідуальні консультації (відео вайбер). Класні керівники провели виховні години  за допомогою Zoom.

Педагоги закладу пропонують як дистанційне опанування навчальним матеріалом, використовуючи матеріали відео уроків МОН, онлайн-платформ «Прометеус» та «Едера). Учням були підготовлені рекомендації по організації дистанційного навчання.

Здійснюється поточний моніторинг опанування навчальним матеріалом за допомогою тестових завдань на платформі «НаУрок», предметних диктантів та тренувальних вправ з використанням платформи LearningAps.

Вчителі математики здійснили реєстрацію свої учнів на платформі Gios, яка адала безкоштовний доступ до матеріалів. Вчителі природничих дисциплін опанували веб-інструмент Classtime, що дає можливість об’єднати учнів в єдине навчальне середовище.

Проводиться підготовка до великоднього флешмобу «Великодній сувенір». Учні залучаються до онлайн-проєктної діяльності. Учениця 9 класу під керівництвом вчителя історії не стропи Т.Б. беруть участь у Всесвітньому конкурсі коротких оповідань, який проводиться під егідою Юнеско. Комада учнів закладу проходять онлайн-навчання відповідно до проекту «Zero Waste School» щодо сортування сміття.

4. Методична робота в закладі здійснювалася в напрямку підготовки матеріалів до освітянської виставки «Освіта Черкащини – 2020». Педагогами закладу було розроблено 9 настільних ігор з різних предметів щодо формування громадянських компетентностей. Авторський колектив закладу завершив роботу над посібником «Демократичні ініціативи сучасного закладу освіти. Путівник для практиків.». Також педагоги опановують нові програми для відеозапису уроків.